dimecres, 10 de febrer del 2016

Com neix el Projecte Estima'ls

Benvolguts companys,
És difícil explicar com va néixer aquest projecte però és fàcil si ho faig de la meva immersió dins el mon animal.
No me vull enredar massa, però vaig rescatar d'una casa abandonada a una cusseta supervivent d'aquella injusta situació. Vaig demanar ajuda a gent que sabia com solucionar legalment amb aquell infern per a Dama. I ho vaig aconseguir. Ara és molt estimada i és feliç (com podeu veure)

Llavors començaren les preguntes...quants animals estan en aquest moment sofrint com Dama, un abandó, tenen gana, fred, cerquen una carícia, una casa, una mà amiga que els hi tregui del carrer?
Quina és la tasca que des de el mon educatiu HEM de fer per evitar el maltractament i l'abandó als sense veu?
I així va començar un període de reflexió.
Estava convençuda que l'IES Bendinat, que es caracteritza per ser un centre solidari i amb uns grans valors,  havia de ser conscient d'aquesta lamentable situació però a la vegada volia cercar la manera de treballar amb l'alumnat en contra d'aquestes injustícies.

I neix ESTIMA'LS.
I què és el que pretèn aquest Projecte? Promoure una educació en contra del maltractament, de l'abandó dels animals des de dues vessants:
  • Amb una formació teòrica al Centre: persones del món de l'animal i professionals, desenvoluparan  aquesta part. S'exposarà a l'alumnat quines són les necessitats físiques i emocionals d'un animal, què són els PPP (Perros Potencialmente Pelgrosos), què és un xip d'identificació, que és una canera, un refugi, que significa ser casa d'acollida, adoptant....
  • Una formació pràctica a l'associació SOS Animal Calvià, a on l'alumnat autoritzat per la seva família, podrà conèixer els animals que cerquen una família, que estaven perdut i esperen a que la seva família vagi a cercar-los, podran passejar amb els cans....
  • Creació d'un grup de voluntariat, de cerca de famílies adoptants, de famílies acollidores....
De forma molt breu això és ESTIMA'LS. Comença el curs 2015-16 amb molta il·lusió i amb molt d'interès dels diferents sectors que configuren l'IES Bendinat.